De hoofdpunten

 

 

 

 

 

Nederland verdeeld over wie de eredivisie gaat winnen

Wie gaat de Champions League winnen?

Holland Casino ‘stopt’ Mega Millions speelautomaten

Ongelooflijke avond voor Nederlandse pokerspeler

Mega Millions Jackpot dit jaar al 5 keer gevallen

Man uit Zaanstad wint €1 miljoen met kraslot

52-jarige Zeeuwse wint €1 miljoen op Nederlandse tv

Ambtenaren winnen $319 miljoen in New York

Nederlander wint €100.000 met online krasloten

Staatsloterij Jackpot van €27,5 miljoen is gevallen

Britse man wint €1.75 miljoen met paardenrennen

De Bad Beat Jackpot van PartyPoker is gevallen

Half miljoen voor Nederlander in gigantisch pokertoernooi

Onderzoek: Maakt het winnen van een hoofdprijs gelukkig?

Canadese vrouw wint loterij voor de tweede keer

 

Copyright 2011 http://www.prijswinnaars.info

Prijswinnaars - het laatste nieuws over gelukkige winnaars

De hoofdprijs

Onderzoek: Maakt het winnen van een hoofdprijs gelukkig?

 

 

 

 

 

 

 

 

02-03-2011 -  Er wordt vaak beweerd dat het winnen van een gigantische hoofdprijs regelmatig tot gevolg heeft dat mensen volkomen het spoor bijster raken en meestal al binnen een paar jaar failliet zijn. Mensen die van de ene op de andere dag plotseling over een berg geld beschikken zouden daar niet mee kunnen omgaan wat vaak resulteert in het verliezen van vrienden, het kapot gaan van relaties en het over de balk smijten van grote hoeveelheden geld.

Maar wat is hier nu van waar? Een paar jaar geleden hebben enkele Finse wetenschappers hier onderzoek naar gedaan. Hun uiteindelijke conclusie was dat deze bewering afgedaan kan worden als een volledige mythe. Uiteraard komt het wel eens voor, maar het is meer uitzondering dan regelmaat. Bronnen vertellen mij dat het gros van de winnaars kiest voor de anonimiteit en minimaliseert de gevolgen door zich gedeisd te houden. Ze doen zo weinig mogelijk opzichtige aankopen en de meeste winnaars van een gigantische hoofdprijs besluiten gewoon te blijven werken.

De vraag of geld gelukkig maakt is een andere vraag waar mensen zich al heel lang het hoofd over breken. Twee Britse economen besloten de vraag te herformuleren naar “Maakt het winnen van een forse prijs in de loterij gelukkig?” en dit te onderzoeken. Hun onderzoek leverde een heel duidelijk antwoord op. JA, mensen die de loterij winnen zijn vaak, zelfs jaren later, gelukkiger dan niet-winnaars.

Conclusie is dus dat het winnen van een hoofdprijs in de meeste gevallen een zegen is. Maar hoe jij zelf uiteindelijk met die zegen omgaat bepaalt pas echt of deze zegen niet resulteert in een vloek...